Led verlichting: 
Alle 3 de accomodacties zijn voorzien van energiezuinige LED-balken in de sportruimtes en LED-lampen in de overige ruimtes
 
Zonnepanelen:
Het dak van Sporthal de omvat 549 zonnepanelen met een totale opbrengst van bijna 150.000 kWh opbrengst per jaar en een besparing van ongeveer 140 ton CO2 per jaar. De geplaatste zonnepanelen zijn voor drie vierde van de participanten van energiecoƶperatie 'Joris Wekt Op'. De overige panelen zijn direct voor de energievoorziening van Sporthal 'De Schans'.
 
Wil je meer weten over de de activiteiten van 'Joris Wekt op' , bezoek dan deze website
 
Verwarming
In 2021 is de verwarmingsinstallatie in de Schans vervangen door een warmtepomp installatie en worden kantoren additioneel verwarmt met Infrarood panelen. 
 
Plannen in Offenbeek en Beesel
Voor de periode 2024 t/m 2025 staat een verdere upgrade voor de gymzaal in Offenbeek op de rol. Momenteel maken we plannen met de eigenaar van het gebouw, gemeente Beesel.
 
In kerkdorp Beesel wordt een nieuwe basisschool ontwikkeld. Samen kijken we naar de haalbaarheid van een gebouw met gecombineerde functies zodat ook een nieuwe gymzaal onderdeel van de plannen kan zijn, dit verkeert momenteel in de onderzoeksfase